Калорійність на 100 грам (кбжу):
26 г
Білки
3,5 г
Жири
143
ккал

М’ясо – це м’язова тканина тварин, яка використовується в їжу. Головною особливістю м’яса є високий вміст білка, який є необхідним для будови та підтримки тканин організму людини.

М’ясо використовується в кулінарії для приготування різних страв, таких як стейки, м’ясні супи, рагу, печеня та інші. Крім того, з м’яса можна отримати м’ясні напівфабрикати (ковбаси, сосиски, шинка тощо)

Склад м’яса залежить від виду та віку тварини, а також від її способу утримання та годування. Так, м’ясо містить білки, жири, вітаміни B-групи, вітамін Е, мікроелементи (залізо, цинк, мідь), креатин та креатинін.

Харчова цінність м’яса також залежить від його виду та способу приготування, але в загальному випадку, м’ясо є хорошим джерелом білка, який є важливим елементом харчування для зростання та підтримки тканин організму. Також м’ясо містить залізо та інші мікроелементи, необхідні для правильного функціонування організму.